Politiek nieuws


Plaatsing  
 
17-01-2013  

College draait subsidiekraan ´t Veurbrook dicht


Het 25-jarig bestaan werd in 2010 uitbundig gevierd.
Nu kan het rouwrandje om de foto.
 

ALMELO – Zegde de gemeente eerder al de gebruiksovereenkomst met de stichting ’t Veurbrook op van het gelijknamige wijkcentrum aan de Jan Tooropstraat, nu is daar een aankondiging van het stopzetten van de subsidie op gevolgd.
De gemeente wil dat de stichting het veld ruimt om het gebouw in eigen beheer te krijgen zodat het Apeldoornse gemeentelijke bedrijf Accress Apeldoorn BV de exploitatie per 1 augustus 2013 kan overnemen.
De stichting Wijkcentrum ’t Veurbrook, al meer dan 25 jaar huurder, verzet zich daartegen en heeft het advocatenkantoor Brusse & Masselink ingeschakeld. Deze noemde de huuropzegging onwettig omdat een eventuele opzegging minimaal 2 jaar moet bedragen gelet op de reeds sinds vele jaren bestaande huurovereenkomst.
Het college van B&W lijkt daar niet echt van onder de indruk te zijn en haalt het scenario van wijkcentrum De Schelf uit de kast met het stopzetten van de subsidie. De toenmalige stichting ging daarop failliet waarna, de inventaris voor een appel en een ei werd gekocht van de curator.
Bij stichting ’t Veurbrook lijkt het eenzelfde kant op te gaan nu het college van B&W schriftelijk heeft aangekondigd de geldkraan onmiddellijk dicht te draaien. Een eventuele betaling voor 3 maanden subsidie is afhankelijk van de resultaten van een nog te voeren gesprek tussen de gemeente en het bestuur. Het lijkt er op dat Brusse & Masselink ook tegen dat besluit een bezwaar kan voorbereiden.
Accres Apeldoorn BV heeft inmiddels al de exploitatie van een aantal wijkcentra in beheer genomen, maar doet dat nog zonder de vereiste horecavergunning en exploitatievergunning. Dat mag de burgemeester zich als verantwoordelijke in deze zich aantrekken. Kennelijk wordt er verschil gemaakt als de gemeente de contractpartner is.

Lees ook:
B&W besluit: 'Exit bestuur 't Veurbrook'
'Gemeente op ramkoers tegen 't Veurbrook'

'Beheer wijkcentra aanbesteden onder dwang'

Archief
Terug naar vorige pagina