Politiek nieuws


Plaatsing  
 
14-12-2012  

Poll politicus van het jaar 2012 en curatele

 

ALMELO – Op de satirische website AlmeloAnders.nl kan iedereen deelnemen aan de verkiezing wie nu het beste raadslid van Almelo is geweest in het jaar 2012.
Ook een onthulling over het verwachte en bijna niet meer te ontlopen toezicht van de provincie over het Almelose huishuidboekje. Registeraccountant en wethouder Jan van Marle heeft sinds zijn aanstelling al vele kunstgrepen moeten doen om de boel draaiende te houden, maar zijn laatste oplossing om het begrootte tekort in 2013 af te dekken via het leeggraaien van de algemene reserve heeft in Zwolle het ‘belletje doen rinkelen’. Wordt het toezicht officieel op 18 december a.s. ingesteld, kan voorlopig een streep door alle plannen waar geen geld voor is. Geen 10 miljoen euro bijvoorbeeld voor de herhuisvesting van de amateurclubs aan de Koedijk en Maardijk. Gedurende jaren hebben zij het onderhoud op een laag pitje gezet. Als de rem er op gaat, zitten ze in oude meuk en kan ON niet weg om plaats te maken voor een nieuw Heracles-stadion.
Vorige week werden de fractievoorzitter bijgepraat en donderdag volgde een tweede spoedoverleg onder verplichte geheimhouding. Allemaal signalen dat er aan het preventief toezicht van de provincie haast niet meer te ontkomen valt.
Het leverde wel weer een creatieve plaat op, op AlmeloAnders.nl

Archief
Terug naar vorige pagina