Politiek nieuws


Plaatsing  
 
11-12-2012  

Uur van de waarheid voor stadion breekt aan


Volgens de recente enquete op de website van TC Tubantia vindt 59 procent van de respondenten dat Heracles Almelo best met het huidige stadion uit de voeten kan.
Ook vindt 21 procent dat de politiek de binnenstad niet mag laten vallen en slechts 20 procent vindt dat een nieuw stadion met detailhandel voor Heracles Almelo boven alles gaat.
 

ALMELO – Vanavond buigt de gemeenteraad van Almelo zich over de wens om de detailhandelsvestigingsmogelijkheden in een nieuw voetbalstadion te verruimen. Volgens Heracles Almelo voorzitter Jan Smit is die verruiming onontbeerlijk, omdat anders de bouw niet gefinancierd kan worden.
Smit dreigde vorige week in een artikel in de Telegraaf zelfs dat hij de Pijp aan Maarten geeft als die verruiming er niet komt. Volgens Smit moet de capaciteit van het aantal toeschouwers omhoog naar 15.000 om mee te kunnen blijven doen als stabiele middenmoter in de eredivisie. Smit riep zelfs dat PEC Zwolle de Almelose club in deze voorbij is.
Met een verruiming naar ruim 26.000 m2 detailhandel zit er voor Heracles Almelo bovendien een fikse reductie in van de huurprijs, die de club ook in de exploitatie vooruit kan helpen. De huidige begroting van pakweg 8,5 miljoen euro is volgens Smit niet te verhogen als die verruiming er niet komt.
De tegenstand komt echter uit de binnenstad waar de leegstand enorm toeneemt en middenstanders voor een nog groter verval rekenen. De belangrijkste investeerder voor vernieuwing in de binnenstad Urban Interest, dreigde de stekker uit de Almelose projecten te trekken indien de ontwikkeling van detailhandel in de periferie doorgaat.
De gemeenteraad staat dus flink onder druk en bovendien heeft de gemeente geen financiële middelen om de boel te masseren en komt het wellicht onder curatele van de provincie Overijssel te staan.

U kunt de discussie om 19.15 uur
live volgen via internet.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina