Politiek nieuws


Plaatsing  
 
10-12-2012  

Burgemeesters-busrit, eindigdt in de sloot

 

ALMELO - Het moet zuiniger met de uitgaven van het college van B&W. Een Audi A6 moest enkele jaren geleden al de deur. Deze werd geleasd nadat de luxe dienst-Mercedes waarmee voormalig burgemeester Knip werd vervoerd, de laan uit ging na wat onmin met dealer B. Na de dure Audi werd het onder druk van de raad dus een goedkopere Volvo en het vervangen van een Ford personenbusje voor een goedkoper exemplaar om dienstreizen van college en ambtenaren te kunnen uitvoeren.
Dat was de huidige raad ook te dol, maar helaas voor de 'dappere' raad bleken de leasecontracten niet zomaar te cancelen. Het gevolg was dat bij kleine ritjes de dienstvoertuigen door een der collegeleden zelf wordt bestuurd en de vaste chauffeur zijn tijd dan doorbrengt op de postkamer van het stadhuis.
Het college dus zelf achter het stuur en dat ging vorige week fout lazen wij op AlmeloAnders.nl. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld reed met het busje de sloot in tijdens een rondgang voor het bouwplan van de Noorse Broeders aan de Grote Bavenkelsweg. Zij en passagier Johan Andela bleven ongedeerd.
De gealarmeerde hulptroepen genoten, evenals Toni Cassese, die weer een mooi onderwerp had voor een 'gemanipuleerde plaat'.

Archief
Terug naar vorige pagina