Politiek nieuws


Plaatsing  
 
10-12-2012  

Wethouder Kuik bruuskeert gemeenteraad

 

ALMELO – Wethouder Mieke Kuik-Verweg (PvdA) heeft de Almelose gemeenteraad voor een voldongen feit gezet bij de overgang van het peuterspeelzaalwerk naar de Stichting Kindcentra Almelo (SKA), dat meldt Tc Tubantia.
Kuik gaat daarmee tegen de wens van de gemeenteraad in, die uitdrukkelijk verzocht om nog geen onomkeerbare stappen te plegen.
De gemeenteraad wilde andere mogelijkheden onderzoeken omdat het moeite had om het peuterspeelzaalwerk uitsluitend onder te brengen bij een commerciële organisatie als SKA dat onderdeel is van De Cirkel Groep. Ook in de onderwijswereld bestond bezwaar tegen die exclusiviteit.
Kuik heeft daarmee de wil van de gemeenteraad gebruuskeerd omwille van de centen en heeft beide organisaties SCOOP en De Cirkel door laten gaan met de samenvoeging in SKA.
Of de ‘gepiepelde’ gemeenteraad daar gevolgen aan geeft, zal nog moeten blijken. Eerder dit jaar lag wethouder Kuik ook al onder vuur inzake Soweco en onlangs botste ze met de eigen PvdA-fractie over het nieuwe versoberde uitkeringenbeleid.

Archief
Terug naar vorige pagina