Politiek nieuws


Plaatsing  
 
12-06-2012  

Raadsvergadering over AH naar Violierstraat

 

ALMELO - Vanavond in de raadsvergadering - 19.00 uur - o.a. de bestemmingsplanwijziging hoek Violierstraat-Bornsestraat. Doel het mogelijk maken van de verhuizing van AH uit de Nieuwstraat naar de nieuwe locatie.
De buurt is vierkant tegen en met detailhandelsbeleid heeft het ook weinig te maken.
Vragen die opduiken zijn dan het hoger liggende belang. Is dat de ooit voorgenomen woningbouw op de locatie Nieuwstraat?
Heeft woningstichting Beter Wonen daar nog een belang in?
Hoeveel geld steekt de gemeente daar in?
En sterker, waarom neemt AH genoegen met 66 parkeerplaatsen, zoals de raad vertelt werd, terwijl er aan de Nieuwstraat 80 zijn?
Zijn parkeerplaatsen niet uitermate belangrijk voor een super?
Waarom neemt men dan genoegen met minder?

We hebben het dan nog niet over overlast voor omwonenden en de in- en uitrit die aan beide zijden nog geen 50 meter van verkeersregelinstallaties liggen!
In- en uitvoegen wordt een crime!
Kortom met een supermarkt op komst in het pand Wissink aan de Bornsestraat en nog eentje iets verder op op de hoek Bornsestraat/Nijreessingel komen er dus vier supermarkten tussen Veemarkt en Nijreessingel. Dat noemt men dus van één bestaande Plus-locatie naar overbewinkeling!

En niet vergeten: Het pand van het Jan Scholten Team aan de Raveslootsingel is net ontruimd. Ook daar zijn ontwikkelingen in supermarktland gaande.

Wie zit nu wie te bedotten?

Archief
Terug naar vorige pagina