Politiek nieuws


Plaatsing  
 
08-10-2011  

Verzet tegen winkelcentrum aan de Soeteman

 

ALMELO – Op 10 juni 2008 zond de gemeente Almelo trots een persbericht de wereld in dat wethouder Anthon Sjoers de volgende dag tijdens de Provada in Amsterdam een intentieverklaring zou tekenen met Multi Vastgoed voor de ontwikkeling van een nieuw winkelcentrum aan de Soeteman in de wijk Windmolenbroek.
Dinsdagavond was er een vervolg middels een voorlichtingsbijeenkomst in het stadhuis en daar werd nog maar eens bestendigd, dat er veel verzet is tegen de bouw van een groot nieuw winkelcentrum aan de Soeteman. Duidelijk werd ook dat de tegenstanders weinig gehoor kregen en de huidige ondernemers in het winkelcentrum De Gors geen tot nauwelijks inspraak krijgen in het plan dat Multi Vastgoed ontwerpt.
Inmiddels is ook meer bekend over Multi Vastgoed. Het bedrijf kwam met justitie in aanraking inzake zwendelpraktijken in de vastgoedwereld. Multi Vastgoed betaalde in 2003 een fors geldbedrag aan de echtgenote van de directeur van de Amsterdamse woningbouwcorporatie Rochdale.
Multi Vastgoed kocht in 2010 met instemming van toenmalig minister van justitie Hirsch Ballin een vervolging af door een boetebetaling van € 565.000,00 Directeur en grootaandeelhouder Han van Veggel betaalde privé ook nog een boete van € 25.000,00 euro. De vastgoedaffaire was in 2005 feitelijk aan het licht gekomen maar het duurde nog jaren voordat justitie de zaken rond had.
Reden voor een van de aanwezigen om de gemeente te adviseren een BIBOB-traject in te zetten naar de ‘handel en wandel’ van Multi Vastgoed en haar rechtsvoorgangers.


Reactie van PvdA-raadslid Ruud Borgman

Archief
Terug naar vorige pagina