Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
29-08-2011  

Huisvesting Polen op Lageveld ter discussie


Directeur Hans Evers en echtgenote tijdens de Haringparty van Bolk Transport.
(archieffoto AlmeloNieuws.nl)
 

WIERDEN – Directeur Hans Evers van Marquette Detachering zoekt de publiciteit inzake de huisvesting van Poolse gastarbeiders die zijn gehuisvest op zijn Villapark Lageveld in Wierden.
Deze huisvesting ondervindt klachten van o.a. het naastgelegen Buitengoed Lageveld van projectontwikkelaar Voskamp uit Almelo en andere buren.
Voskamp ziet in de ‘permanente’ huisvesting van de Polen een belemmering voor de verkoop en exploitatie van luxe vakantiewoningen op Buitengoed Lageveld vanwege geluidsoverlast en ‘dronkemans gelal’.

In een persbericht meldt Marquette-directeur Evers dat de Polen in de 27 vakantiewoningen uitstekend gehuisvest zijn en veelal bij Twentse bedrijven werken. Ook wijst hij in zijn schrijven op een uitspraak van de rechtbank in Almelo van 6 april 2009 waarin de rechter uitspreekt dat er geen sprake kan zijn van overlast. Een standpunt dat de rechtbank in Arnhem op 19 april jl. nog eens bevestigde.

Desondanks wil de gemeente Wierden de huisvesting van de Poolse gastarbeiders onmogelijk maken, zo staat in een beleidsnotitie van de gemeente Wierden. Volgens de gemeente is de huisvesting in strijdt met het vigerende bestemmingsplan recreatie. Wierden wil dan ook met behulp van de provincie de ‘permanente’ huisvesting van gastarbeiders onmogelijk maken. De gemeente Wierden heeft zelf geen woningen beschikbaar.
Dierecteur Evers wijst daarom op het beleid van de gemeente Horst aan de Maas en de provincie Limburg die de huisvesting van gastarbeiders in recreatiewoningen juist als goed alternatief zien en ook reguliere woningen verhuren. Ook heeft Horst aan de Maas een speciale contactpersoon aangesteld voor Poolse werknemers.


Brochure gemeente Horst aan de Maas

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina