Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-08-2011  

Dode in Twentekanaal is misdrijf


Jan Diphoorn - foto's verspreidt door Politie Twente
 

BORNERBROEK - De 59-jarige Jan Diphoorn uit Hengelo die donderdagochtend 18 augustus omstreeks 07.30 uur dood werd aangetroffen bij het maaien van de kade in het Twentekanaal ter hoogte van ‘t Grasbroek, is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat heeft sectie uitgewezen.
In het RTV Oost programma Onder de Loep komt deze zaak donderdag a.s. aan de orde en worden beelden getoond van de huiselijke omgeving van Diphoorn in Hengelo en de vindplaats bij ’t Grasbroek.
Politie Twente heeft een speciaal onderzoeksteam in het leven geroepen onder de naam TGO Maureen. De politie verzoekt dan ook om het volgende:

Naar aanleiding van een eerdere getuigenoproep hebben vijf mensen zich gemeld. De politie is echter nog steeds op zoek naar mensen die:
• Regelmatig contact hadden met Jan Diphoorn, nadrukkelijk ook via internet, aangezien hij daar zeer actief was. De politie wil graag spreken met mensen die via e-mail, chat, social media of profielen op websites contact met hem hadden.
• Jan Diphoorn hebben gezien tussen woensdagavond 17 augustus en donderdagochtend 18 augustus om 07.30 uur, het tijdstip van zijn aantreffen. Ook mensen die bijzonderheden hebben gezien in de omgeving van zijn woning aan de Bornsestraat in Hengelo en/of het Twentekanaal nabij 't Grasbroek zijn welkom.

Heeft u informatie die relevant is voor dit onderzoek? Weet u waar Jan Diphoorn is geweest of met wie hij contact heeft gehad, heeft u hem zelf nog gezien of contact met hem gehad via e-mail, chat of internet? Neemt u dan contact op met de Politie Twente, TGO Maureen via 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000. Mailen kan via tgo.maureen@twente.politie.nl . Zoals gebruikelijk zal al het contact en alle informatie vertrouwelijk worden behandeld.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina