Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-02-2011  

Regionaal convenant hennepteeltopsporing

 

HENGELO – In de regio Twente is sinds vanmiddag een convenant van kracht betreffende gezamenlijk opsporing van illegale hennepteelt. In Motel Hengelo ondertekenden daartoe de 14 Twentse gemeenten een convenant met justitie, politie Twente, energiebedrijven Cogas en Enexis en de woningbouwverenigingen in Twente.
Gezamenlijk wordt zo een vuist gemaakt om overlast in huurwooncomplexen tegen te gaan door het sneller opsporen van illegale hennepteelt. Ook wordt daarmee de concrete brandveiligheid bevorderd en een bijdrage geleverd aan het leefmilieu van de woonomgeving.
Een ander belang is dat door het illegaal tappen van electriciteit een verlies wordt geleden van 150 miljoen euro. Elke burger in Nederland betaald daardoor 10 euro jaarlijks mee om dat verlies weg te werken. Daar komen de kosten van het opruimen van plantages, huurderving, brandschades en de inzetkosten van de politie nog eens bij.
Woningcorporaties beginnen na het ontmantelen van een wietplantage met een uitzetprocedure van de bewoner. 

Het convenant werd ondertekend door: Burgemeester Kerckhaert, namens de 14 Twentse gemeenten; Dhr. Sitalsing, korpschef Politie Twente; Dhr. Van Capelle, Hoofd Officier van Justitie; Dhr. Rupert, bestuurslid vereniging Woon en directeur Welbions; Dhr. Kirch van Cogas (algemeen directeur) en Dhr. Jans-Rat van Enexis (Manager Fraudebestrijding).

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina