Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
12-07-2010  

Hitte zorgt voor oververhitting bij feesten

 

OVERIJSSEL – De zomerse temperaturen hebben bij diverse feesten in Overijssel geleid tot arrestaties en ingrijpen van de politie. Bij een buurtfeestje in Enschede werd een 23-jarige man opgepakt wegens het mishandelen van een 17-jarige. Ook de tweede verdachte van deze mishandeling, een 20-jarige Enschedeër, kon worden aangehouden.
Tijdens de Wiezo-feesten in Wierden was het ook raak. Vrijdags werden vier personen aangehouden waarvan één wegens mishandeling en de andere voor het weigeren van een bevel.
Bij de Tropical Night in Hengelo verrichtte de politie eveneens een aantal aanhoudingen wegens het weigeren van een bevel en werden arrestaties verricht wegens mishandelingen. Omstreeks 03.00 besloot de politie een horecagelegenheid in de Beekstraat te sluiten vanwege voortgaande strubbelingen.
In Almelo zorgde de nederlaag van Oranje tegen het Spaanse team voor teleurstelling en onrust. Één teleurgestelde ‘fan’ wilde zijn Oranjeshirt in de hens steken en de politie zette extra mankracht in om de onrust in te tomen. Een regenbui rond de klok van enen zorgde voor de echte afkoeling.
In Raalte werd door vandalen de afgelopen nacht een spoor van vernielingen getrokken. In de Deventerstraat, Hartkampweg en Pimpernel zijn met bakstenen de ruiten van auto's ingegooid. Daarnaast is ook de ruit van een huis en van een winkel ingeslagen. Inmiddels zijn er vijf aangiftes binnen. De politie vermoedt dat de vernielingen zijn gepleegd door twee jongens in een oranje shirt die even na twee uur langsfietsten.
Het ernstigste geval deed zich zondagavond voor in Zwolle, waar een 22-jarige Zwollenaar werd opgepakt nadat hij met een vuurwapen in de lucht had geschoten op de drukke Roggestraat. De jongeman reed op zijn scooter met een collega-scooterrijder door het voetgangersgebied en werd daarop door omstanders aangesproken. Daarna kwam het tot een vuistgevecht tussen de scooterrijders en drie mannen waarop de 22-jarige een pistool trok, omstanders bedreigde en in de lucht schoot. De politie hoopt op getuigenverklaringen van de talrijke omstanders.

Archief
Terug naar vorige pagina