Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
30-09-2009  

Twente telt fietsers op 28 trajecten in Twente

 

Twente op de fiets
Regio Twente wil meer mensen op de fiets krijgen. Hiertoe zijn diverse acties en projecten in gang gezet, waaronder de realisatie van het Hoogwaardig Fietsnetwerk Twente (HFT), de toekomstige fietssnelweg F35 en het uitbreiden van de capaciteit van fietsenstallingen bij NS-stations. De verwachting is dat door deze projecten meer inwoners van Twente de fiets gaan gebruiken. Om iets over de effecten van de projecten te kunnen zeggen, is het wenselijk om inzicht te krijgen in de huidige omvang van het fietsverkeer op de belangrijkste (en zwaarste) fietsverbindingen tussen woon-werkgebieden.

Innovatief tellen
Voor het uitvoeren van de tellingen heeft Regio Twente de combinatie Keypoint Consultancy uit Enschede en Actime BV in de arm genomen. Zij voeren de tellingen uit met behulp van innovatieve radarapparatuur. Dit is een nieuwe manier van tellen, aangezien de traditionele teltechnieken op het gebied van fietsen tellen vaak duur, onnauwkeurig en/of onhandig zijn.
De tellers die Keypoint Consultancy en Actime BV gebruiken tellen het aantal fietsers in een hoek van 45 graden. De gegevens worden vastgelegd op een geheugenkaart. De verkeersteller kan eenvoudig worden ingesteld, is veilig in gebruik en er hoeven geen slangen te worden gemonteerd, wat de montagetijd erg verkort. De teller is verder voorzien van een stevige, waterdichte behuizing. Dit alles maakt de verkeersteller tot een betrouwbaar en gebruikersvriendelijk instrument om verkeersbewegingen te meten en te interpreteren.

Archief
Terug naar vorige pagina