Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-09-2009  

Dag van Overijssel in Denekamp

 

DENEKAMP - Landgoed Singraven opende haar poorten voor de Dag van Overijssel. De commissaris van de koningin, Dhr. Jansen was persoonlijk naar Singraven gekomen voor deze speciale dag.
Op het programma stonden vele activiteiten voor jong en oud. De ruim 10.000 bezoekers beleefden een fantastische dag vol natuur en muziek, in een prachtige omgeving. De activiteiten waren verspreid over twee locaties, Landgoed Singraven en natuurhistorisch museum Natura Docet. Landgoed Singraven kent een rijke historie die begint met haar ontstaan als riddergoed in de middeleeuwen (1381). Het landgoed biedt natuurliefhebbers, kunstkenners, rustzoekers, recreanten en feestelijke gasten talloze mogelijkheden, zowel binnen als buiten.  
Tijdens de Dag van Overijssel op het landgoed Singraven werd ook de Plattelandsprijs uitgereikt aan Boerderij-Spa Nutter. De eigenaren kunnen door de aangepaste bedrijfsvoering met Wellnes hun boerderij in stand houden. De boerderij mag de melkveehouderij niet uitbreiden door de ligging in het waterwingebied. De prijs bestond uit een zilveren kunstwerk en een cheque van 1000 euro. De publieksprijs ging naar de Kerkepaden-Tichelroute in Markelo


< Lotte het gezicht van Overijssel, met Commissaris van de Koningin Geert Jansen

Fotoreportage (22 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina