Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-09-2009  

Regionaal steunpunt BIBOB in strijd met de wet

 

ALMELO – Het regionaal bureau BIBOB van de Twentse gemeenten, dat op initiatief van de oud- burgemeester Menno Knip van de gemeente Almelo in het leven is geroepen, is in strijd met de wet. Dat stelt juridisch adviesbureau JeeJar uit Almelo naar aanleiding van het antwoord van minister Hirsch Ballin op vragen van JeeJar. Volgens JeeJar heeft de minister n.a.v. zijn vragen, om opheldering gevraagd bij de gemeente Losser die bij vergunningaanvragen van horeca-ondernemers bij herhaling verwees naar bevindingen van het regionale bureau BIBOB en aanvragen afwees.
Minister Hirsch Ballin antwoordde JeeJar overigens pas na het inschakelen van de Nationale Ombudsman en meldde dat er geen regionale BIBOB-ambtenaren bestaan.
Toch vreemd als ook het OM van het arrondissement Almelo actief betrokken is bij het regionale steunpunt van de gemeenten in de regio Twente!
JeeJar gaat nu deze zaak aanhangig maken bij het Europees Hof omdat de regio-gemeenten handelen in strijd met de wet, zo meldt JeeJar op haar website. Lees ook over BIBOB via het Ministerie van Justitie.

Archief
Terug naar vorige pagina