Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
29-01-2017  

Studenten AOC Oost naar finale Tuinidee 2017


Timo Kruize en Stefan Schoolderman aan de slag met het winnende tuinontwerp.
Foto: AOC Oost
 

ALMELO - Timo Kruize en Stefan Schoolderman, leerlingen aan het AOC Oost, hebben zich winnend in Nijmegen weten te plaatsen  voor deelname aan de Nederlandse finale voor afvaardiging naar WorldSkills 2017 dat van 14 tot en met 17 oktober wordt gehouden in Abu Dhabi.

In Nijmegen moesten Timo en Stefan flink aan de bak met het aanleggen van een wedstrijdtuin van 4 x 4 meter. De grootste uitdaging zat hem in het vlechten van wilgentenen voor het maken van een verhoogde beplantingsbak in de vorm van een boot. Ook het maken van een stapelmuur van hergebruikte materialen was voor beide studenten geen alledaagse klus. Hier kwam het vooral aan op inzicht. Een stapelmuur, strak gestapeld of meer natuurlijk? Ook kwam deze discussie terug bij het maken van een vlonder van kastanjehout en dat alles onder toeziend oog van coach/docent Harrie Wesselink.

Tijdens Tuinidee 2017 van 16 tot en met 18 februari in Den Bosch neemt het AOC-team het op tegen  de teams van de opleidingen Groenhorst, Wellant en Helicon voor afvaardiging naar Worldskills 2017 in Abu Dhabi.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina