Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
18-05-2016  

Twentse ondernemers bouwen MFA in Lelystad


Berto Boeve van Loohuis Energie & Installatie Advies: “Wij wonnen met name vanwege onze innovatieve aanpak.”
(foto Jan Hammink)
 

REGIO – Nijhuis Bouw en Loohuis Meulenbeld Installatietechnieken realiseren in samenwerkingsverband een grote Multifunctionele Accommodatie (MFA) in een nieuwbouwwijk naast de kern van Lelystad richting Oostvaarderplassen. Het 2200 vierkante meter grote gebouw wordt in februari volgend jaar opgeleverd.
In het MFA komen een basisschool, een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang, een plek voor eerstelijnsgezondheidszorg Lelystad en diverse ruimten voor gemeenschappelijk gebruik. De MFA maakt deel uit van een nieuwbouwwijk, die over tien jaar in zijn geheel moet zijn afgerond.
De bouw wordt gerealiseerd in samenwerkingsverband door hoofdaannemer Nijhuis Bouw Assen, Loohuis Meulenbeld Installatietechnieken Almelo, Loohuis Energie & Installatie Advies Tubbergen en IngenieursGroep Emmen. De gemeente Lelystad is de opdrachtgever en de architectuur is in handen van Korfker Architecten Emmeloord.
Berto Boeve van Loohuis Energie & Installatie Advies was vanaf het begin bij het proces betrokken. “Wij werken al jarenlang door het hele land samen met Nijhuis Bouw Rijssen, waarvan de vestiging in Assen een dochteronderneming is. We waren ook gezamenlijk betrokken bij de prijsvraag die de gemeente Lelystad uitschreef in 2013 om te zien welke partij in samenwerking tot de beste oplossing kwam voor de realisatie van deze MFA. Het idee van De Vlinder, een gebouw met twee vleugels sprong eruit. Wij wonnen met name vanwege onze innovatieve aanpak. Het gebouw wordt aangesloten op stadverwarming en door onze technische inbreng wordt het gegarandeerd een gebouw dat voldoet aan de voorwaarden van het ministerie voor een Frisse School. Loohuis Meulenbeld Installatietechnieken is vanaf het begin betrokken bij het installatiewerk op de vloer en dat bedrijf zal in de afrondende fase op het dak honderd zonnepanelen aanbrengen.”
Het leuke aan dit project is volgens Boeve: “Dat we vanaf het begin een volledige vrijheid hadden in de uitvoering aan de hand van de opdracht die we zelf hebben mogen invullen als partners, zoals we nu ook in de bouw volledig samenwerken.”

Archief
Terug naar vorige pagina