Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-03-2016  

ROC Twente scoort goud en zilver Skills Heroes


Willem Scholten (1), Rick Rekers (1) en Rick Lammerink (2) van het ROC van Twente.
 

AMSTERDAM – Tijdens de finale van Skills Heroes in de RAI te Amsterdam voor jonge vaklieden in opleiding behaalden leerlingen van het ROC van Twente twee gouden en een zilveren medaille. Willem Scholten bleek de beste tegelzetter en Rick Rekers de beste schilder. In het vak bouwtimmeren behaalde Rick Lammerink een zilveren medaille.
Het Deltion College in Zwolle leverde vijf nationale kampioenen af. Damon Bosman bleek de beste fietstechnicus, Eva Wind de beste grafisch vormgever en Thamar Lambregtse en Laura Faas scoorden als beste team in de categorie internationaal ondernemen evenals het duo Jennifer Veldhuis en Rutger Stevens die de beste waren in de categorie internationaal ondernemen duurzame gastvrijheid. Jos Dalhuisen bleek de beste webdesigner van ons land.
EK 2016 Zweden

Skills Heroes geeft de Nederlands kampioenen een impuls in hun talentontwikkeling. Meerdere winnaars kunnen afgevaardigd worden voor een volgende uitdaging: EuroSkills 2016, het EK voor beroepen. Dit event vindt plaats van 1 t/m 3 december in het Zweedse Göteborg. Zo’n 500 Europese jongeren tot 25 jaar nemen het op tegen vakgenoten uit 30 landen. Vóór 1 april wordt bekendgemaakt welke Nederlandse winnaars naar het EK gaan.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina