Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-03-2016  

Claudio Bruggink pakt ambt weer op in Hengelo

 

HENGELO/ALMELO – De Almeloër Claudio Bruggink leek een mooie carrière als wethouder in Almelo tegemoet te gaan maar amper halverwege zijn eerste bestuurlijke periode kwam er een kink in de kabel wegens onenigheid in zijn D66-fractie. Politiek leider Fred Gerritsen gooide de knuppel in het hoenderhok tijdens de begrotingsbehandeling met als doel meer D66-invloed in het collegebeleid. Het werd een kamikazeactie door intern geruzie in de fractie met een scheuring tot gevolg. Bruggink kon niet anders dan de eer aan zichzelf houden en ook zijn CDA-collega Jan van Marle werd geofferd om het CDA in het Almelose college te houden.
Van Marle en Bruggink konden dus uitkijken naar een andere baan. Voor Bruggink kwam die onverwacht vrij snel door het vertrek van zijn partijgenoot Lukas Schoonhoven die wegens gezondheidsredenen in Hengelo aftrad.

Woensdag werd Claudio Bruggink in Hengelo officieel benoemd. Hij krijgt onder andere sport, cultuur, onderwijs, jeugd en bedrijfsvoering in zijn portefeuille. Wel blijft Bruggink de komende twee jaar in Almelo wonen en daarvoor heeft de Hengelose gemeenteraad compensatie gegeven. Mocht Bruggink na die twee jaar opnieuw gevraagd worden voor het wethouderschap in Hengelo, zal hij toch moeten verhuizen.
 

Archief
Terug naar vorige pagina