Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-12-2015  

Loohuis actief bij bouw AZC Zutphen en Hamburg


AZC Zutphen - front
 

FLERINGEN – Diverse takken van de technische Loohuis Groep uit Fleringen zijn zeer actief betrokken bij de bouw van grootschalige projecten voor de opvang van asielzoekers in zowel Nederland als Duitsland. In Zutphen wordt de voormalige politie- en rechercheschool compleet gestript en opnieuw ingericht voor huisvestiging van 759 asielzoekers en in Hamburg (D) zijn de eerste honderden prefab-units geplaatst voor de opvang van asielzoekers.
Liefst 1.000 units worden in het Duitse Rheine in elkaar gezet in samenwerking met een lokale aannemerscombinatie waarbij Loohuis de technische installatie verzorgd , voordat deze units in Hamburg worden geplaatst. Het project in Hamburg wordt begin volgend jaar afgerond.
Het project in Zutphen moet eind juni volgend jaar klaar zijn waarbij bouwbedrijf Nikkels uit Twello de partner is. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is de opdrachtgever van het project in Zutphen waarbij bovenwettelijke veiligheidseisen zijn gesteld qua brandveiligheid en vluchtroutes en het complex ook met camera’s wordt beveiligd. Daar komt bij dat, na het gebruik als AZC, het complex zonder al te veel poespas weer geschikt te maken valt voor een andere gebruiksfunctie.

Archief
Terug naar vorige pagina