Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-12-2015  

Jura studenten ROC in actie voor de voedselbank

 

HENGELO – Onder de titel ‘Let’s build a wall of food’ zijn eerste en tweedejaars Jura-studenten van het ROC van Twente in actie gekomen voor de Voedselbank Midden-Twente. Vol overgave werden in de voorbije weken in gebouw De Gieterij van het ROC van Twente te Hengelo de goederen ingezameld om zo’n 30 goed gevulde kratten met lang houdbare producten te kunnen overhandigen aan Han Eulderink van Voedselbank Midden-Twente.
Aanleiding tot de inzamelingsactie was een excursie bij de Voedselbank, hetgeen leerde dat zo’n 350 gezinnen in Hengelo, Borne en de Hof van Twente onder de armoedegrens leven en noodzakelijkerwijze zijn aangewezen op hulp van de Voedselbank.

RTV Oost ook in actie voor Voedselbank
De regionale omroepen in Nederland zijn dit jaar opnieuw in actie gekomen om voedselbanken te ondersteunen. Vorig jaar werd voor zo’n 2,5 miljoen euro aan producten ingezameld die over de voedselbanken werden verdeeld. Vrijdag bedroeg de tussenstand bij RTV Oost een waardesom  van 105.000 euro.
Vorig jaar leverde RTV Oost 130 pallets met voedzame goederen ter waarde van 150.000 euro af ter verdeling onder de 15 voedselbanken in Overijssel.

Archief
Terug naar vorige pagina