Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
16-12-2015  

Herstart luchthaven deelt Oldenzaals college


Soms moet je een 'potje' voorkoken maar dat slaagt niet altijd!
 

OLDENZAAL – Als het aan de Oldenzaalse burgemeester Theo Schouten ligt, dient de gemeente geen zienswijze in tegen een herstart van de luchthaven Twente. Maar de meerderheid van het college wil liever helemaal geen herstart van burgerluchtvaart op de voormalige vliegbasis Twente en wil dus wel een zienswijze (bezwaar) indienen.
Vorige week werd bekend dat het ministerie van Defensie tijdelijke ontheffing wil verlenen om herstart van klein zakelijk charters door 3 Business Aviation mogelijk te maken en ook Aeronextlife mag dan grotere afgeschreven vliegtuigen laten landen om ter plekke te worden gerecycled tot bruikbare grondstoffen en onderdelen.
Beide bedrijven vormen de basis van een economische ontwikkeling van het gewezen militaire gebied en is een speerpunt in de agenda van Twente waarbij grootschalige burgerluchtvaart wordt uitgesloten.
Schouten is juist van mening dat je de kansen moet willen zien om banen te ontwikkelen in de omgeving en dus ook Oldenzaal. Schouten ziet dan ook geen enkel vergelijk met het vroegere plan om van de voormalige luchtmachtbasis de derde civiele luchthaven van Nederland te maken. De meerderheid van het college ziet dat dus anders.

Archief
Terug naar vorige pagina