Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
14-12-2015  

Vriezenvener Abbink tweede op NK Hoefsmid

 

MARKELO – Hoefsmid Maarten Abbink (32) uit Vriezenveen is afgelopen weekend tweede geworden op het NK Hoefsmid 2015. Abbink moest het tijdens het NK bij hippisch vakantiecentrum Erve Meenderinkboer in Markelo opnemen tegen 19 concurrenten. De vakwedstrijd begon vrijdagavond met de opdracht voor het maken van twee verrassingsijzers. Zaterdag ging het hameren door in drie rondes waarbij telkens 2 ijzers gemaakt moesten worden zoals o.a. winterijzers en draverijzers uit een rechte staaf ijzer. Ook het beslaan van paarden kwam uiteraard aan de orde.

De vakjury benoemde uiteindelijk Gertjan Salm uit Ierseke voor de achtste keer op rij tot winnaar. Vriezenvener Maarten Abbink, die samen met compagnon Henny Jansen in Hellendoorn een Orthopedisch Hoefsmederij exploiteert, werd tweede voor Douwe Dokter uit Wijnaldum.
Voor Marco Peperkamp uit Enschede restte een vijfde plek en Johan Veurink uit Westerhaar werd eervol achtste.
Bij de leerlingen gingen de eerste, derde en vierde plek naar leerlingen van de vakopleiding van de Groene Welle in Zwolle.

Maarten Abbink is door zijn zilveren plek opgenomen in het nationale team dat van 17 t/m 20 maart 2016 in het Deense Herning strijdt om de Europese titel.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina