Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
30-10-2015  

Baggeren naar explosieven Almelo-De Haandrik

 

ZWOLLE – De provincie Overijssel start midden november met een vervolg van baggerwerkzaamheden in kanaal Almelo – De Haandrik. Het betreft een beperkt aantal locaties voornamelijk rond bruggen die eerder werden overgeslagen vanwege de kans op munitie en explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. De resterende extra beveiligde baggerwerkzaamheden zijn de afrondende fase van de opwaardering van het hele kanaal tussen Almelo en Coevorden en moet in februari volgend jaar klaar zijn. 

Hinder
Tijdens de baggerwerkzaamheden kan er zowel voor de scheepvaart als voor het verkeer over de weg enige hinder ontstaan. Daarbij kan het voorkomen dat maximaal een dag een brug buiten werking is waarvoor omleidingsroutes zijn bepaald. Meestal blijft de hinder beperkt tot korte momenten dat bruggen open blijven staan.

Inloopbijeenkomsten
Ter informatie voor omwonenden en belanghebbenden organiseert de provincie Overijssel twee inloopbijeenkomsten waar vragen gesteld kunnen worden aan medewerkers van de provincie en uitvoerder Van Heteren Weg- en Waterbouw.

Deze vinden plaats op:
Dinsdag 10 november van 09.30 uur tot 11.30 uur bij Horecabedrijf Veenlust, Kanaalweg West 78 in Bergentheim.
Woensdag 11 november van 14.30 uur tot 16.30 uur bij Grand Café Seven, Kanaalweg Zuid 1 in Vriezenveen.

Archief
Terug naar vorige pagina