Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
28-10-2015  

Kinderpostzegels steunt Enters pleeggezin

 

ENTER - De familie ter Weele uit Enter krijgt € 15.000,- van Stichting Kinderpostzegels om twee extra crisisbedden te realiseren voor pleegkinderen én slaapkamers voor beide pleegdochters te verwezenlijken.
Jolanda en Gerard ter Weele hebben drie eigen kinderen en twee pleegkinderen. Ze kwamen in aanraking met pleegzorg toen de wens voor een derde kind uitbleef. Jolanda vertelt: “In ons hart en huis was er nog plaats voor een derde kindje, terwijl de kans hierop vrijwel nihil was.”
Het gezin besloot zich aan te melden voor pleegzorg. Na de cursus kwam al snel een pleegdochter bij hen wonen. “Een jaar na de komst van onze pleegdochter, ging onze langverwachte wens in vervulling, ik werd zwanger en beviel negen maanden later van een zoon.” De pleegdochter zou blijven, dat was duidelijk voor het hele gezin. Hun zoon had geen eigen slaapkamer en verbleef op de slaapkamer van Jolanda en Gerard. Het gezin zette hun huis te koop en ging op zoek naar een groter huis. De verkoop van het huis bleef echter uit.

Voor ieder kind een eigen plek
Vorig jaar werd de moeder van hun pleegdochter opnieuw zwanger. Toen duidelijk werd dat de baby niet bij moeder kon opgroeien, twijfelden Jolanda en Gerard geen moment. Ook het zusje kon bij hen terecht. Jolanda: “Ondanks dat we geen ruimte in huis hadden, voelde het voor ons dat we dit moesten doen. Tot de dag van vandaag hebben we van deze beslissing geen spijt. Wel zouden we heel graag onze kinderen een eigen slaapkamer bieden.” Voor elk kind is het van belang dat ze een eigen plekje hebben, maar voor pleegkinderen helemaal. Een plek waar ze zich even helemaal terug kunnen trekken. Dankzij Kinderpostzegels gaat de wens van familie Ter Weele in vervulling; alle kinderen krijgen een eigen slaapkamer. 

Crisisopvang
Naast de langdurige opvang van beide pleegdochters, wil het gezin graag kinderen in noodsituaties helpen. Kinderen die plotseling uit huis geplaatst worden en acuut onderdak nodig hebben. “We hebben een bouwtekening laten maken, waarbij het mogelijk is om twee zogenaamde hotelbedden te creëren, waar pleegkinderen tijdelijk kunnen blijven tot er een passende vervolgplek is gevonden. We hebben zelf in de loop der jaren behoorlijk gespaard, maar het zal nog jaren duren voordat we dit kunnen realiseren.” Tot grote blijdschap van het gezin springt Kinderpostzegels bij. Inmiddels is er gestart met de bouw. De slaapkamers zijn eind november gereed voor gebruik. Het gezin is enorm dankbaar dat hun droom uitkomt.

Archief
Terug naar vorige pagina