Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
28-10-2015  

Onterechte vergunning Monstertruck Haaksbergen

 

ZWOLLE – De bestuursrechter in Zwolle heeft vanmorgen geoordeeld dat de gemeente Haaksbergen vorig jaar een onterechte vergunning heeft afgegeven voor een demonstratie met een Monstertruck.  Bij de demonstratie in september 2014 vielen drie doden en raakten tientallen toeschouwers gewond toen de Monstertruck het publiek in reed.
Volgens de bestuursrechter wist de gemeente niet wat de demonstratie inhield  en werd daardoor het risico ook te laag ingeschat. Het oordeel van de bestuursrechter is snoeihard omdat de gemeente Haaksbergen ook verzuimde bij de organisatoren na te vragen hoe die show er feitelijk uitzag. 
Eerder al oordeelde de gemeentelijke bezwarencommissie dat de vergunning onterecht was afgegeven. Die uitspraak werd door het huidige college van B&W naast zich neergelegd. Formeel bleef daardoor de verleende vergunning in stand. Ook de
Het drama van vorig jaar september kostte in mei jongstleden wel burgemeester Gerritsen zijn baan. Hij stapte op nadat de voltallige gemeenteraad het vertrouwen in hem opzegde. Dit nadat de Nationale Onderzoekraad voor de Veiligheid  in een rapport zich al kritisch uitliet over de rol van Gerritsen in de verleende vergunning.
Het geding bij de bestuursrechter werd aangespannen door slachtoffers en nabestaanden. Deze procederen ook om schadevergoeding te krijgen. Hangende de strafzaak tegen de eigenaar/chauffeur van de Monstertruck, wil de gemeente Haaksbergen nog niet reageren op de uitspraak van de bestuursrechter.

Archief
Terug naar vorige pagina