Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
28-10-2015  

Cultuurfonds Overijssel wijst ruim € 115.000 toe!

 

ZWOLLE - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het derde kwartaal van 2015 aan 47 projecten een financiële bijdrage toegekend. Samen met de toewijzingen uit een aantal CultuurFondsen op Naam, werd in totaal een bijdrage van € 115.450 toegewezen in de sectoren muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, letteren, culturele vorming, monumentenzorg en natuur.

Inrichting werfhuisjes
Zowel grootschalige als kleine intieme projecten konden op een bijdrage rekenen. Zo kreeg de Stichting Historische Vereniging Avereest een toekenning van € 5.000 voor de inrichting van werfhuisjes, maar werd ook het Overijssels Kamerkoor uit Zwolle  ondersteund met een bijdrage van € 550 voor de uitvoering van een adventsconcert.

Fondsen op Naam

Ook werden uit 5 verschillende Fondsen op Naam diverse bijdragen toegekend. Vanuit het nieuwe Haersoltefonds Overijssel werden zo 6 projecten met een totaalbedrag van € 17.000 ondersteund. Dit Fonds dat per 1 juli 2015 bij het Prins Bernhard Cultuurfonds is ondergebracht, richt zich met name op educatie en talentontwikkeling op het gebied van podiumkunsten, beeldende kunst en natuur.

Klik hier voor welke projecten en investeringen de bijdragen bestemd zijn.


Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd.  Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds  Overijssel  is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Archief
Terug naar vorige pagina