Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
18-10-2015  

Red One op vier na dag een in Solar Challenge

 

DARWIN – De Bridgestone World Solar Challenge is voor de drie Nederlandse teams goed begonnen. Het Twentse team Red One van de Universiteit Twente en Saxion had zich zaterdag als tiende gekwalificeerd voor de start maar daarbij geen enkel risico genomen en op safe gereden. Wat wacht is namelijk een race over 3.000 km van Darwin naar Adelaide dwars door de Australische outback. Voor de Tukkers is de race extra spannend want alleen een eerste plaats kan de geldkraan openhouden voor deelname in 2017. Daar komt bij dat het revolutionaire oplaadsysteem dat de Tukkers bedacht hadden, niet door de keuring kwam en men terug moest grijpen op het al eerder beproefde systeem. Het nieuwe systeem Solar Array Balancing Interface Not Expected (SABINE) dat meer stroom laadt in perioden zonder zon, had de Tukkers 30 minuten tijdwinst moeten opleveren over het totale parcours tussen Darwin en Adelaide.

Desondanks leverde de Red One met coureur Coen Hartjes aan het stuur op dag een een puike prestatie door op te stomen naar een vierde plek met 660 km op de teller. Lang streed Hartjes met het Japanse team Tokai om plek twee en zag op het eind nog nipt de LUNA 8 van de Universiteit Delft voorbijkomen die de vorige editie op naam schreef met de LUNA 7. Als eerste in het tussenklassement staat het team van de Universiteit van Michigan in de Challenge klasse.

Voor het team van de Universiteit Eindhoven was het ook een goede openingsdag. In het klassement gezinsauto’s staat het tweede met de Stella Lux.

Foto's team Red One: Gijs Versteeg en Solar Team

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina