Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
25-08-2015  

Bert Waninge Twente´s Meester-ijsbereider

 

HENGELO – Van professie patissier en chocolatier en nu geslaagd voor de Meesterproef SVH Meester-ijsbereider. We hebben het over Bert Waninge (1973), hoofd-ijsbereider bij IJssalon Van der Poel in Hengelo waar hij sinds 2002 het vak leerde van Peter van der Poel, die eind vorig jaar overleed. Waninge: “Van hem heb ik veel mogen leren, zoals niet te snel tevreden zijn en blijven zoeken naar perfectie.” Waninge is bij Van der Poel de drijvende kracht achter een aantal mooie ijsprijzen zoals de IJssalon van het jaar 2014 en de Gouden IJscreatie 2014. Nu mag hij zichzelf ook Meester noemen. De proef werd afgenomen door SVH Meester-ijsbereiders Joep Biemans, Walter Goemans (Goemans IJscafé in Zaandam), Jacqueline Hilders (IJscafé Da Benito in Haarlem) en SVH-vertegenwoordiger Hanneke Westland die Waninge in twee dagen de nodige opdrachten gaven voor een prachtig ijsbuffet met als thema trouwen.
Het behalen van de Meestertitel ijsbereider van SVH is niet voor velen weggelegd. Waninge is de eerste sinds drie jaar die slaagde voor de zware test. De SVH Meestertitel is voor Bert Waninge een kans om zijn kennis te delen, verbreden en verdiepen. Waninge: “Het bereiden van ijs is een vak van pure passie en toewijding om mensen blij te maken en een goed gevoel te geven. Deze passie en kennis over mijn vak deel ik graag met gasten, collega’s en iedereen die een voorliefde heeft voor lekker en eerlijk eten. Zo zorg je ervoor dat je blijft innoveren en evolueren. Dat is in ons vak heel belangrijk, want de ijsmarkt is heel trendgevoelig.”

SVH Meestertitels
SVH beheert namens de horecabranche sinds 1980 de vijf SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Wijnmeester, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleren professionals om het beste uit zichzelf te halen. De Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

Archief
Terug naar vorige pagina