Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
31-05-2015  

VV Den Ham wint 10.000 euro NUON Competitie

 

DEN HAM – De voetbalvereniging Den Ham (gem. Twenterand) heeft 10.000 euro gewonnen in de NUON Club Competitie 2015. In de NUON Club Competitie maken amateur sportclubs kans om het bedrag ter hoogte van de energierekening van het afgelopen jaar terug te winnen, tot € 10.000 belastingvrij!
VV Den Ham nam al de nodige maatregelen om het energieverbruik drastisch te verminderen. Zo werd het clubgebouw en de kleedkamers optimaal geïsoleerd, zorgen 150 zonnepanelen voor elektriciteit en wordt de verwarming gestookt met biomassa.
De vereniging wil echter volledig duurzaam worden en heeft nu het plan om het nieuwe kunstgrasveld te voorzien van LED-verlichting. Daarvoor heeft men zich ingeschreven als deelnemer voor de NUON Club Competitie 2015 met als resultaat dat de zich ‘Groenste sportvereniging van Overijssel’ noemende club een bedrag van 10.000 euro tegemoet kan zien van energieleverancier NUON. Het bedrijf keerde dit weekend een totaalbedrag van 75.000 euro aan winnende sportverenigingen in het hele land.

VV Den Ham kan worden beschouwd als de stimulerende factor in het dorp. Mede dankzij de clubinitiatieven in energiebesparing zijn in Den Ham sindsdien al 2.100 zonnepanelen geplaatst. Ook de Gereformeerde Kerk deed mee en heeft op het dak een groot kruis van zonnepanelen.

< Twan van Peperstraten toog als medejurylid naar Den Ham om de cheque van 10.000 euro te overhandigen.

Fotoreportage: Rogier Bos

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina