Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-01-2015  

Oud- burgemeester Bevers overleden in Almelo

 

ALMELO – Hengelo's oud- burgemeester Mr. Cees Bevers is Oudejaarsavond in het ZGT Almelo overleden. Hij werd 88 jaar. Het overlijden werd publiekelijk door een ‘tweet’ van de Hengelose burgemeester Sander Schelberg.

Bevers werd in februari 1967 benoemd tot burgemeester van de gemeente Borne en was voordien werkzaam bij o.a. het kabinet van de provincie Zuid Holland en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). De KVP’er (later CDA) vertrok uit Borne in 1973 om burgemeester te worden in buurgemeente Hengelo waar hij in 1991 door pensionering werd opgevolgd door Wouter Lemstra.

Bevers was een burgemeester met een sociale inslag, goede dossierkennis en hield van strak vergaderen en vormelijkheden. Hij was medebedenker van het plan tot fusie van de gemeenten Hengelo en Enschede tot Dubbelstad, een plan dat vooral in zijn eigen stad Hengelo veel weerstand opriep. Desondanks bleef hij Hengelo trouw door er na zijn pensionering te blijven wonen. Ook maakte hij nog een carrière als rechter bij de rechtbank Almelo en was hij van 1992 tot 1994 vicevoorzitter van de Raad van Advies voor de Ruimtelijke Ordening. Cees Bevers was ereburger van Hengelo en erelid van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters.

Archief
Terug naar vorige pagina