Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
28-05-2013  

Wessels krijgt groen licht voor Airport Twente

 

ENSCHEDE – Rijssenaar Dik Wessels (Reggeborgh) heeft groen licht van het college van GS van Overijssel en het Enschedese college van B&W voor het opstarten van de exploitatie van Airport Twente zoals de voormalige luchtmachtbasis gaat heten. De provincie en de gemeente Enschede investeren samen 16,2 miljoen euro in de infrastructuur rond Airport Twente. Ook het Investeringsfonds PPM Oost draagt 2,5 miljoen euro bij als stimulans voor de werkgelegenheid. De gemeente Enschede en de provincie Overijssel doen daar nog eens samen 2,5 miljoen euro bij. Die extra investering was een harde eis van Wessels omdat hij commitment wilde van de overheid. Daarvoor voerde Wessels ook besprekingen met minister Henk Kamp.
Wessels zelf investeert vele miljoenen in de gebouwen die moeten verrijzen rond Airport Twente. De overheid geeft hem een concessie voor 49 jaar. De gemeenteraad van Enschede en Provinciale Staten moeten uiteindelijk beslissen over de toezeggingen en de concessie. Ook worden de overheidsbijdragen nog getoetst aan het Europees Recht.
Mocht dit allemaal goed worden bevonden, is de verwachting dat eind 2014 de procedures zijn beslecht. Wessels hoopt dat dan in 2016 kan worden gevlogen van Airport Twente. In 2017 moet volgens verwachting Airport Twente aan 219 mensen een baan bieden. Een belangrijk deel daarvan valt onder de Belgische luchthavenoperator Aviapartner, die met Wessels een exploitatieakkoord heeft gesloten.

Archief
Terug naar vorige pagina