Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-05-2013  

Levend Veenmuseum groot succes.

 

WESTERHAAR-VRIEZEVEENZEWIJK - Het museum aan de Paterswal in Westerhaar-Vriezenveensewijk werd donderdag letterlijk tot leven gebracht door de vele vrijwilligers, die in originele kledij van zo’n 70 jaar oud het wonen en werken in het veen uitbeelden.

Daarnaast waren er vele extra activiteiten georganiseerd voor de bezoekers, o.a. demonstraties turf graven, zeisen haren, uitleg over oude gebruiksvoorwerpen, demonstraties van oude ambachten als de touwslager, stoelen matten, manden vlechten, klompen maken en een tiental echte oude tractoren. Een Boerendansgroep liet oude volksdansen zien en er is was live harmonica muziek van diverse muzikanten.

Voor de inwendige mens werd goed gezorgd: er was koffie/thee met krentwegge, pannenkoeken en ouderwetse snoep te koop. Op één van de twee veentreintjes konden de bezoekers rondrijden over het terrein en waar gewenst even afstappen om de huisjes, de winkel en de boerderij te bekijken. Breng eens een bezoek aan het Veenmuseum. De openingstijden zijn van 10 – 16.30 uur. De toegang is zoals gebruikelijk: een vrije gift.

Kom ook kennis maken met de veengeschiedenis van de streek!

Fotoreportage Jan Bril.

Fotoreportage (73 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina