Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-05-2013  

Cliƫnten De Twentse Zorgcentra naar Disneyland

 

ALMELO – Dankzij de De Stichting voor Geestelijk en Maatschappelijk Welzijn Gehandicapten Nederland (SWGN) konden zes cliënten van De Twentse Zorgcentra hun droom waarmaken, een reis naar Disneyland Parijs. Het themapark is bewust gekozen omdat het uitstekend past bij de belevingswereld van de verstandelijk gehandicapten. In de laatste week van april was er weer een reis gepland en de deelnemers van De Twentse Zorgcentra - met vestigingen in Losser, Enschede, Almelo en Hengelo - en hun begeleiders waren er bij.

Een reisverslag:
Met glinsteringen in de ogen maar toch ook wel de nodige spanning in het lichaam stonden er zes meiden dinsdagochtend bij de ontbijttafel. Het brood werd snel naar binnen gewerkt zodat we maar eerder weg konden. Het was eindelijk zover, de dag waar ze al zo lang naar uitkeken, D-day, oftewel Disney dag! Er stond een mooie grote luxe bus voor ons klaar en meteen werden de plekken verdeeld tussen de meiden. Tien uur in de bus was wel erg lang, maar geen oog is dicht gegaan want berg landschap en andere nummerborden, alles was spannend om te zien en we wilden natuurlijk niks missen. Na tien uur kwamen we aan bij de Davey Crockett Ranch, dit op zich was al een sprookjesachtig park en meteen de eerste avond zijn de eerste Disney figuren al gespot.
Om zeven uur de volgende ochtend ging de wekker, heerlijk Frans stokbrood werd gehaald en na een lunchpakketje gemaakt te hebben was het zo ver, eindelijk gingen we echt naar Disneyland! Wat een heerlijke dag, alleen het rondlopen in het park was al fantastisch, alles is zo mooi en overal de perfecte muziek. Maar ook de attracties moesten doorgaan natuurlijk. De boten, wagentjes, kop en schotels en olifantjes, alles werd geprobeerd. En tussendoor zaten we heerlijk in de zon, wat een geluk, 27 graden. Aan het eind van de dag hebben we, allen met een rode verbrande neus, nog de parade gekeken. Wat een genot. Een en al glinsterende ogen en stralende gezichtjes. Alle Disney figuren werden uit volle borst geroepen en wat is er wat afgezwaaid. Toen we eenmaal weer bij de huisjes waren was het pyjama aan en slapen maar, iedereen was heel moe. De volgende ochtend ging om zeven uur weer de wekker, dit keer moesten we nog harder opschieten want ook de koffers moesten weer gepakt. Om negen uur zaten we bepakt en bezakt weer in de bus, maar voor we naar huis gingen mochten we eerst nog even het park in. Dit keer waren de studio’s aan de beurt. We hebben zelfs nog een mooie special effect bus tour mee kunnen pakken voor we de bus weer in moesten. Eenmaal weer op de groep zagen de bedden er heel verleidelijk uit en de meiden zijn allemaal met een glimlach op het gezicht in slaap gevallen. Dankzij de SWGN hebben de meiden onvergetelijke dagen gehad waar ze het nog steeds dagelijks over hebben. We willen hen dan ook heel erg bedanken voor deze geweldige kans! 

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina