Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-05-2013  

In Dinkelland/Tubbergen direct op de bon!

 

DINKELLAND/TUBBERGEN - De gemeenten Dinkelland en Tubbergen gaan de touwtjes aantrekken in het openbaar domein omwille van een schone leefomgeving voor haar inwoners. De toezichthoudende Boa’s grijpen vanaf nu vaker naar het bonboekje. Daarbij kunnen de boetes flink oplopen. Zo kost het wegwerpen van afval op straat bijvoorbeeld 390 euro en het laten liggen van hondenpoep buiten de vrije uitlaatgebieden 130 euro. Ook het los laten lopen van honden kan een prent opleveren van 90 euro en gebeurt dat op een speelplek of in de zandbak loopt het bedrag onmiddellijk op naar 130 euro.

Uit onderzoek van de gemeente Tubbergen blijkt dat hondenpoep ergernis nummer één is. Wel is men tevreden over het onderhoud van openbaar groen. In de gemeente Dinkelland werd in 2012 de controle op dit soort zaken aangescherpt en vooral preventief handhavend gewaarschuwd. Dat wordt dus in beide gemeenten nu anders door direct naar het bonboekje te grijpen.
Kattenbezitters hebben nog geen financiële last van hun jagende en poepende huisdieren. Die rechtsongelijkheid blijft dus voortbestaan.

Archief
Terug naar vorige pagina