Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-01-2013  

Verkeersminister op werkbezoek bij Bolk en CTT


Minister Schulz van Haegen met haar assistenten bij CTT te Hengelo.
Foto's: Henk Bolk
 

ALMELO/HENGELO - Minister van Infrastructuur en Milieu, mevrouw Melanie Schultz van Haegen bracht woensdag jl. een werkbezoek aan Twente. Samen met hoofd afdeling Binnenvaart van het ministerie Paul van der Gurp was zij eerst te gast bij Bolk Transport te Almelo, waar zij na de gebruikelijke ontvangst op het kantoor van president-commissaris Henk Bolk een kijkje nam op de locatie Plesmanweg waar algemeen directeur André Pluimers van Bolk Transport BV uitleg gaf over de unieke hoogtemeter waarover Bolk Transport beschikt voor speciaal transport. De beladen trucks van Bolk worden voor vertrek automatisch gemeten en dat is een uitstekend hulpmiddel bij het bepalen van de transportroute i.v.m. hoogtes van viaducten en dergelijke en komt de veiligheid van de transporten ten goede.
Ook nam de minister kennis van het automatische bandenspanningsmeetsysteem dat Bolk Transport in gebruik heeft. Rijdend over een meetplaat wordt van elke band van de truckcombinatie de spanning afzonderlijk gemeten. De chauffeur kan zo voor vertrek elke band, ook als het er 32 of meer zijn, de spanning op peil brengen. Het meetsysteem bevorderd de veiligheid van het transport en verminderd tegelijkertijd ook de slijtage van de banden. Bij Bolk Transport BV gaat dus geen truck de poort uit voordat deze metingen zijn verricht.

Daarna vertrok het gezelschap naar de containeroverslag CTT in Hengelo, waar directeur Gerco Linthorst een uitvoerige uiteenzetting gaf over de start en succes van de Combi Terminal in Hengelo, waar inmiddels de capaciteit van de overslag met het plaatsen van een tweede kraan meer dan verdubbeld is.
Algemeen directeur André Pluimers van Bolk Transport BV gaf tevens uitleg omtrent de ondersteuning van het XL Business Park, Port of Twente bij Bornerbroek.

Oud- burgemeester Bernard Kobes (Ommen, Wierden, Twenterand) hield na de lunch een vloeiend betoog over de noden van het ‘karrespoor’ N35 tussen Almelo en Zwolle en riep de minister op alles in het werk te stellen van de N35 een volledige A35 te maken.
Die vernieuwing werd tot nu 2 keer geschrapt van de begroting, gaf ze volmondig toe, maar op dit moment wordt gekeken of de N35 opnieuw kan worden opgenomen in de begroting, reageerde de minister die daarbij ook wees op de noodzakelijke bezuiniging van 250 miljoen euro die de minister door moet voeren. De minister werd daarbij door de aanwezigen uit de Twentse transportwereld, waaronder president-commissaris Freddy Nijhof van Nijhof Wassink Transport te Rijssen en partner in CTT, wel herinnerd aan de toezeggingen die minister-president Mark Rutte bij herhaling deed t.a.v. de transportverbindingen voor Twente. De N35 is al jaren een ‘crime’ in de verbinding tussen Twente en de regio Zwolle. Ook bestaat al jaren de wens om de A1 te verbreden als belangrijkste verkeersschakel tussen de ‘Port of Rotterdam’ en het Oostblok.

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina