Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-01-2013  

Stroomstoring legt Enschede lam


Het getroffen transformatorhuis aan de Vechtstraat
 

ENSCHEDE – Een brand in een transformatorhuis aan de Vechtstraat in Enschede heeft zaterdagmiddag rond 16.00 uur ruim 20.000 aansluitingen lam gelegd waaronder veel winkels en het callcenter van Thuisbezorgd.nl. Rond vijf uur ’s middags kon voor 1700 aansluitingen in het centrum een omschakeling gemaakt worden, maar voor de anderen zal het zeker tot diep in de nacht duren. Vraag daarbij is of de reserve-installatie in het transformatorhuis niet is beschadigd, anders zal met behulp van noodaggregaten een voorziening getroffen moeten worden meldde netbeheerder Enexis.

Na het succes van Serious Request for the babies is nu dus een geboortegolf in Enschede te verwachten. Klik hier voor een filmpje en foto’s via RTV Oost.

Zaterdag bleek ook dat er onenigheid is ontstaan tussen 3FM Serious Request en Enschede Promotie over de nota voor stroomaggregaten die werden ingezet. In de week voor de uitzending deden zich in het Enschedese centrum al stroomstoringen voor, waardoor 3FM op zeker ging en de inzet van stroomaggregaten eiste. De nota bedraagt 40.000 euro en zowel 3FM als Enschede Promotie wil de rekening niet betalen.
Na de melding van een half miljoen extra bezoekers en 7 miljoen extra omzet in de Enschedese binnenstad en de massale stroomstoring van vandaag, zal Enschede wat deze nota betreft kennelijk toch over de brug moeten komen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina