Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
23-12-2012  

Kerstpakket tegen stille armoede loopt storm

 

OLDENZAAL - Afgelopen zaterdag was het een spannende dag voor iedereen die op een of andere manier betrokken was bij de Twentse actie “Kerstpakketten tegen stille armoede”. Zou het resultaat van de inleveractie voldoende opleveren om aan de gestegen vraag te kunnen voldoen?
Aan het eind van de ochtend, als op alle 53 inzameladressen in Twente de daar ingeleverde artikelen zijn opgehaald kunnen we opgelucht ademhalen. Het aanbod is overweldigend. Na het uitpakken van de auto’s staan er enkele kubieke meters levensmiddelen, speelgoed, keuken- en badartikelen en vele zaken meer.

Tegen 13:00 uur zijn alle vrijwilligers binnen en wordt er met vaardige handen gewerkt aan het inpakken. Onder de groep van 20 vrijwilligers hebben we vandaag ook hulp van 4 maatschappelijke stagiairs. Dat zijn leerlingen van het voortgezet onderwijs die in hun 2e jaar een aantal uren meelopen in een organisatie.
Om half vijf is gestopt met inpakken. Er zijn dan zo’n 400 pakketten ingepakt!
Op dat moment was nog niet alles verwerkt maar kon aan een groot deel van deel van de vraag van instellingen worden voldaan. De rest van de levensmiddelen wordt volgende week ingepakt samen met de spullen die in de 2e ronden nog weer worden opgehaald.
Maandag, 24 december komen de vrijwilligers van de verschillende instellingen hun “bestelling” afhalen. Daarbij kunnen ze voor “hun gezinnen ook nog spullen meenemen van de tafel met speelgoed en andere non-food artikelen. Direct hierna gaan zij op pad om de pakketten bij de gezinnen af te leveren.
Mocht u alsnog een bijdrage willen leveren aan de actie dan kan dat nog. Op veel van de adressen kan ook deze week nog worden ingeleverd. Kijk hiervoor op onze website, www.ikdeelmijnkerstpakket.nl, op de pagina “Inzameladressen”. Daar staan de adressen en de inleverdata en tijden.
Geen internet? Bellen kan ook. Er wordt u dan met veel plezier een adres in uw omgeving vertelt. Het telefoonnummer is 0541-532562. (Niet tijdens de Kerstdagen bellen s.v.p.)

Fotoreportage: 1 foto's

 

Archief
Terug naar vorige pagina