Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
14-12-2012  

Aftrap Twents arbeidsperspectief 2020


Directeur-generaal van het Ministerie van OCW, Drs. Hans Schutte (r) zag perspectief in Twente.
 

ENSCHEDE – In de skybox Twentekwartier van De Grolsch Veste werd in het bijzijn van ondernemers, onderwijsdirecteuren en Twentse wethouders met onderwijs in hun portefeuille voorafgaand aan de Twentse voetbalderby FC Twente – Heracles Almelo de aftrap gegeven van de uitvoering van het Twents Arbeidsmarktperspectief 2020.

In het Twents Arbeidsmarktperspectief is vastgelegd hoe overheid, onderwijs, onderzoekers en ondernemers gezamenlijk de Twentse arbeidsmarkt gaan versterken met als doel het aantal werkzoekenden onder de vijf procent te brengen en te houden.
Het initiatief tot de samenwerking werd genomen door het Platform Onderwijs, Werk en Inkomen (POWI), de ondernemers verenigd in VNO/NCW/MKB, en onderwijsinstellingen als UT, Saxion en ROC van Twente.

Door de samenwerking moet op alle niveaus onderwijs en werk beter op elkaar gaan aansluiten en de kwaliteit en kennis worden verhoogd. Binnen de onderwijsinstellingen ziet men door het bedachte concept ook synergie ontstaan middels projecten tussen hoogopgeleiden en het meer eenvoudige werk op de vloer, waardoor ook de basiskwaliteit wordt versterkt.

Ondernemer René Venendaal verkondigde tijdens de aftrap van het Twents Arbeidsmarktperspectief 2020 dat hij al langer het gezamenlijk belang had gezocht en juichte scholing en innovatie bij opleiding en werk toe. ‘Twente biedt momenteel aan 3300 personen hoogwaardige arbeid en dat kan en moet hoger’, aldus Venendaal.

Gedeputeerde Theo Rietkerk gaf namens de Provincie Overijssel aan dat de provincie blij is dat het partnerschap is ontstaan en verkondigde de komende jaren 10 miljoen euro te investeren in het project.

Directeur-generaal Drs. Hans Schutte van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur had geen geld bij zich, maar had met minister Jet Bussemaker wel in de week voor de aftrap werkbezoeken afgelegd bij bedrijven en onderwijsinstellingen in Twente. Hij zag vooral de focus op techniek als zeer kansrijk.

Alle betrokkenen bij de aftrap van het Twents Arbeidsmarktperspectief 2020 waren in deze eensgezind. Dat bleek bij de derby FC Twente – Heracles Almelo echter anders en werd er om en om gejuicht. De Almelose wethouder Mieke Kuik stak daarbij haar voorkeur voor zwart-wit niet onder stoelen of banken met haar clubsjaal van Heracles Almelo. Dat kan ook niet anders als oud- voorzitter van de supportersvereniging Hart voor Heracles. Toch kon ze maar twee keer juichen en de rood-witten drie keer.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina