Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
27-09-2012  

Prins Willem Alexander heropende CTT in Hengelo

 

HENGELO – Kroonprins Willem Alexander heeft vanmorgen officieel de uitbreiding van containeroverslag CTT in Hengelo in gebruik genomen. CTT onderging een capaciteitsuitbreiding vanwege de snel groeiende combinatietransporten van containers over water vanuit Rotterdam naar Hengelo en via de weg naar de eindbestemming in de Euregio. Het huidige aantal containers dat CTT verwerkt is 75.000 per jaar en door de plaatsing van een nieuwe tweede kraan en uitbreiding van het aantal hectares naar 125.000 m2 kan de overslag uitgroeien naar 150.000 containers jaarlijks. Qua tonnage is Hengelo daarmee de grootste overslagbinnenhaven van Nederland.
CTT is een initiatief van de Almelose transportondernemer Henk Bolk, die in 1985 begon met transporten per spoor tussen Rotterdam en Almelo. Eerder dit jaar werd het vervoer van containers per trein naar Almelo tijdelijk 'hersteld' i.v.m. defecte sluis in Eefde, waardoor schepen Twente niet meer konden bereiken. Het Twentse bedrijfsleven leed daardoor een schade van miljoenen euro's. Inmiddels heeft het kabinet besloten dat er een tweede grotere sluis komt bij Eefde.

Vrijdag wordt bij CTT in Hengelo een congres gehouden voor 600 relaties van CTT en Bolk Transport en zaterdag is er Open Huis voor iedereen om kennis te maken met deze vorm van transporten. De combitransporten over water en weg zorgt voor een enorme afname in CO2-uitstoot. Reden om CTT in 2010 de Lean and Green Award toe te kennen.

< Prins Willem Alexander verricht de openingshandeling met een druk op de knop

Fotoreportage: Fotostudio Smit Almelo en fotograaf Coen Mulder

Lees ook:

Henk Bolk 'finest hour': Prins opent uitbreiding CTT

Fotoreportage (33 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina