Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-05-2012  

RONA wil spoorplannen Twente controversieel

 

ALMELO - Het Regionaal Overleg Noordelijk Aftakking (RONA) wil dat er in Den Haag voorlopig geen besluiten genomen worden over de toename van goederenvervoer over het spoor in Overijssel. Volgens plannen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat het goederenvervoer over bestaand spoor in Overijssel fors toenemen, maar dat stuit op verzet van aanwonenden, gemeenten en provincie langs de IJssellijn, de Twentekanaallijn en de Twentelijn.
Nu het kabinet Rutte demissionair is, wil RONA dat de plannen in de ijskast worden gezet. Daartoe gaat RONA op woensdag 23 mei a.s. haar Zwartboek aan de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu aanbieden voorafgaand aan de procedurevergadering van 10:00 uur in de Groen van Prinstererzaal.

RONA vindt dat de Vaste Kamercommissie ten aanzien van de behandeling van de Wet Basisnet spoor en PHS op het onderdeel Goederenroutering Oost-Nederland geen besluiten moet nemen. RONA verzoekt de commissie om de dossiers controversieel te verklaren.

Over RONA
De samenwerkende belangenorganisaties in het RONA behartigen de belangen van 67.000 mensen langs de varianten van de Noordtak. Deze spoorlijnen kenmerken zich door de grote hoeveelheid woningen langs de vrije baan.
Motieven controversieel verklaren (pdf)

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina