Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-05-2012  

Genomineerden Mbo-uitblinker 2012 bekend!

 

Emy Gerly (20)
Emy woont in Hengelo en volgt de opleiding Leisure & hospitality. Ze heeft stage gelopen in een hotel op Fuerteventura. Tijdens deze stage blonk ze uit in enthousiasme, doorzettingsvermogen en zelfstandigheid. “Dat zijn precies de eigenschappen die nodig zijn om succesvol te worden in de recreatiebranche”, aldus haar stagedocent Gerald Pots.

Roy Ezendam (23)
De Enschedese Roy volgt de opleiding Medewerker maatschappelijke zorg. Voor deze opleiding heeft hij stage gelopen bij Huize @dgar in Deurningen, een jeugdzorginstelling. Stagebegeleider Jan Wonnink vertelt: “Tijdens zijn stage heeft Roy veel betrokkenheid, betrouwbaarheid en rust getoond. Dit is voor groot belang geweest voor de jongens die in Huize @dgar wonen.”

Peter Broeze (24)
Peter uit Enter volgt de opleiding Meubelmaker/ allround interieurbouwer. Hij loopt stage bij Vonder Interieur in Enter. Tijdens deze stage heeft Peter laten zien een echte vakman te zijn die erg precies werkt en recht door zee is. Dat is volgends zijn stagebegeleider Harm Siebelt ook de reden dat hij een contract aangeboden heeft gekregen bij Vonder.

Stem nu!
Vanaf vandaag tot en met 24 mei a.s. kan via www.rocvantwente.nl/uitblinker gestemd worden op de genomineerden. Onder de stemmers worden bioscoopbonnen verloot t.w.v. €15. Op de website zijn ook promotiefilmpjes te vinden van de genomineerden, die zelf ook actief meedoen aan de verkiezingscampagne. Ze gaan onder andere posters ophangen en zetten facebook en twitter in om zoveel mogelijk stemmen te werven.

Uitreiking
De uitreiking vind plaats op vrijdag 25 mei a.s. van 14.30 tot 17.00 in café Bon Bini op ROC-locatie De Gieterij in Hengelo. Tijdens de uitreiking wordt bekend gemaakt hoeveel stemmen de genomineerden hebben gekregen. Deze tellen voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% wordt bepaald door een jury, bestaande uit Gerrie van Sunder (lid College van Bestuur), Marc Abbink (winnaar Mbo-uitblinker 2011) en een stagedocente. Zij zullen tot hun oordeel komen na het zien van de promotiefilmpjes en interviews met de drie genomineerden.

Landelijke verkiezing
De winnaar van de interne verkiezing gaat door naar de landelijke verkiezing. Hier doen studenten van ca. 50 mbo-instellingen aan mee die kans maken op de landelijke titel Mbo-uitblinker 2012. Stemmen kan vanaf 20 juni via www.ditismbo.nl. De winnaar wordt op 11 oktober bekend gemaakt tijdens een gala-uitreiking.
 

Archief
Terug naar vorige pagina