Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
07-05-2012  

Rovers springen uit de bosjes bij Hertme

 

BORNE - Twee 18-jarige jongens uit Borne zijn in de nacht van zondag 6 op maandag 7 mei beroofd en mishandeld door drie of vier licht getinte jongens.

De twee jongens uit Borne fietsten omstreeks 02.00 uur op het fietspad parallel aan de Weerselosestraat, komende vanuit Saasveld. Ter hoogte van de Wetering en de Hertmerweg waren ineens drie of vier jongens uit de bosjes gesprongen. Eén van de Bornse jongens werd vastgepakt en beiden vielen van hun fiets, waarbij één van hen in de naastgelegen sloot viel. De jongen die in de sloot viel werd vervolgens mishandeld door twee van de andere jongens. De onbekende jongens dreigden met een steekwapen en mogelijk ook met een vuurwapen. Zij maakten uiteindelijk een mobiele telefoon buit en vluchtten weg. De mishandelde jongen is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Mogelijk zijn de daders weggevlucht in een auto die in de buurt geparkeerd stond.

Maandag 7 mei meldde zich een 22-jarige man uit Borne, die omstreeks 01.15 uur ook over het fietspad was gefietst. Op ongeveer dezelfde plek waren drie personen achter de bomen vandaan gekomen die hem van zijn fietst probeerden te trekken. Dit was niet gelukt, de 22-jarige man had zich kunnen losrukken en was weggefietst.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van de beroving en mishandeling hebben gezien of wellicht iets verdachts hebben opgemerkt in de omgeving van de Weerselosestraat. Ook mensen die drie of vier personen hebben die wegrennen of mogelijk een auto hebben zien wegrijden, worden verzocht contact op te nemen. Dit kan via het algemene telefoonnummer van Politie Twente, rechercheteam Midden, 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.
(2012045749)

Archief
Terug naar vorige pagina