Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-03-2012  

Aeronamic behaald AS9100C certificaat

 

ALMELO – Vliegtuigonderdelen-producent Aeronamic in Almelo heeft een AS9100C kwaliteitscertificaat behaald voor haar hoofdvestiging in Almelo en haar productiefaciliteit in Sibiu te Roemenië.
‘Dit hebben wij met inzet van alle medewerkers kunnen behalen’, zegt directievoorzitter Dick Alta trots. ‘Het is eveneens een bevestiging dat wij onze afnemers beleveren met de hoogste kwaliteit, een prijscompetatief design en een hoge service als standaard. Het is een mijlpaal voor ons bedrijf als leverancier aan de vliegtuigindustrie’, aldus Dick Alta.

Aeronamic was een der eerste Europese toeleveranciers die in 2005 al het AS9100 certificaat behaalde en nu dus de aanvulling daarop.
Aeronamic ontwikkelt en produceert sinds 1989 luchtvaart Air Management systemen waaronder o.a. airconditioning, startmotoren, load compressoren en turbines voor vliegtuigen om licht, lucht, koeling en opstarten te regelen. Toerentallen van onze lucht aangedreven systemen lopen tot meer dan 100.000 omwentelingen per minuut op. Dat vereist technisch hoogwaardige, titanium producten die compleet in onze fabrieken gemaakt worden.

De gespecialiseerde medewerkers van Aeronamic bewerken complexe gietstukken en draaien, frezen, testen en meten elk onderdeel tot op de duizendste millimeter nauwkeurig voor veiligheid en kwaliteit. Speciale behandelingen zoals ‘shot peenen’ en balanceren doen we in eigen beheer en maar testen ook op afwijkingen die praktisch niet met het blote oog waarneembaar zijn.

Dat doet Aeronamic bijvoorbeeld voor de nieuwe A350, maar ook voor de F-35 Joint Strike Fighter.

Meer over Aeronamic klik hier.

Archief
Terug naar vorige pagina