Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
28-02-2012  

Schennispleger meldt zich na tonen beelden

 

HENGELO - Maandag 27 februari heeft een 54-jarige man uit Deventer zich gemeld bij Politie Twente nadat hij zichzelf herkende op de getoonde camerabeelden. Beelden van de man waren meerdere keren te zien in opsporingsprogramma's als Onder de Loep en Opsporing Verzocht.
In verschillende winkels in Gelderland en Overijssel, waaronder opvallend vaak de Action, toonde hij pornofoto's aan kinderen. Na het tonen van de foto’s betastte hij zichzelf. De 54-jarige is verhoord en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.
(2011072794)

Man aangehouden voor winkeldiefstal
HENGELO - Een 69-jarige man uit Hengelo is maandag 27 februari aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had een winkel aan de Willem de Merodestraat verlaten zonder af te rekenen. Medewerkers van de winkel hielden hem staande en belden de politie. De man kreeg een winkelverbod van een jaar en een boete van € 200,- euro opgelegd. Hij was bereid dit direct te betalen, na betaling kon hij naar huis. Hiermee is de zaak afgehandeld.

Aanhouden Betalen Contant

Vanaf februari 2012 werkt de politie met de zogeheten ABC-afdoening. ABC staat voor Aanhouden Betalen Contant. Een verdachte die bereid is de boete en het eventuele schadebedrag direct te betalen, kan op het bureau contant of met pin betalen. Na betaling is de zaak afgehandeld en kan de verdachte gaan. Er wordt geen proces-verbaal opgemaakt. De zaak komt dan ook niet meer voor de rechter.
Deze werkwijze heeft als grote voordeel dat voor alle partijen snel duidelijkheid is over de afhandeling. Ook betekent het voor de politie en het OM een lastenverlichting. Alleen meerderjarige verdachten van een misdrijf waarbij het bewijs rond is, komen voor deze afdoening in aanmerking. Deze verdachten mogen niet eerder voor een soortgelijk delict zijn veroordeeld.
(2012019944)

Insluiper overlopen, politie zoekt getuigen
ENSCHEDE - Een 78-jarige bewoner van een woning aan de Drentestraat werd maandag 27 februari opgeschrikt door een insluiper. De 78-jarige deed omstreeks 19.00 uur de deur naar de woonkamer open en zag een onbekende man in de kamer staan. De onbekende vluchtte de woning uit. De 78-jarige ging hem achterna en zag de onbekende man wegrennen richting Wethouder Beverstraat. De woning is doorzocht, voor zover bekend is niks weggenomen.
Het signalement:
• Man met getinte huidskleur
• Tussen 1.60 en 1.70 m. lang
• Slank postuur
• Donker, kort haar
• Ongeschoren
• Droeg een windjack met cap

Politie Twente wil graag in contact komen met mensen die iets van deze insluiping hebben gezien. Heeft u een man die voldoet aan het signalement rond de woning aan de Drentestraat gezien of heeft u iemand zien wegrennen richting de Wethouder Bevertstraat? Neemt u dan contact op met Politie Twente, team Enschede, 0900-8844 of anoniem via Bel. M 0800-7000.
(2012010221)

Winkeldiefstal met geweld
ENSCHEDE - Politie Twente heeft twee personen aangehouden die ervan worden verdacht bij een winkel aan de Burgemeester van Veenlaan op dinsdag 31 januari goederen gestolen te hebben. De twee, een 23-jarige vrouw en een 30-jarige man, beide uit Enschede, kwamen 31 januari omstreeks 16.45 uur de winkel binnen. Door een medewerkster werd gezien dat zij dure parfum wegnamen. Toen de medewerkster de twee hierop aansprak, liep het stel richting de uitgang van de winkel. De medewerkster liep achter ze aan, maar de 30-jarige man duwde haar twee keer. Beide winkeldieven konden ontsnappen.

Aanhoudingen
Naar aanleiding van onderzoek werd woensdag 15 februari een 23-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Hij bleek echter niets met de diefstal van doen te hebben gehad, waarna hij weer in vrijheid werd gesteld. Zondag 26 februari wexrd de 23-jarige Enschedese aangehouden en maandag 27 februari de 30-jarige man. Beide zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 23-jarige vrouw is inmiddels in vrijheid gesteld en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. De 30-jarige man wordt binnenkort voorgeleid aan de rechter-commissaris.
(2012010221)


Spoorwegbeveiliger bedreigd

ENSCHEDE - Politie Twente heeft maandag 27 februari een 53-jarige man uit Enschede aangehouden, omdat hij een beveiliger van de spoorwegen zou hebben bedreigd. De beveiliger had de man, die in een trein zat, om zijn plaatsbewijs gevraagd. De 53-jarige man gaf aan deze niet te hebben en liep de trein uit. De beveiliger en enkele collega’s liepen de man achterna. Er ontstond een worsteling, waarbij de 53-jarige man de beveiligers meerdere malen bedreigde. De man werd overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten in het Politie Arrestantencentrum.
(2012019738)

Archief
Terug naar vorige pagina