Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
23-02-2012  

Loyd van Eunen is regionale ZorgTopper 2012


Winnaar Regio ZorgTopper 2012: Loyd van Eunen uit Didam
 

De kandidaten
Van de zes derdejaarsstudenten Verpleegkundige niveau 4 die deelnamen, zijn twee afkomstig van het ROC Rijn IJssel in Arnhem en vier van het ROC van Twente. Een beetje zenuwachtig waren ze wel: de tweeling Nena en Ella Groothuis (18) uit Boekelo, Pam Rolink (18) uit Beuningen, Jesse Trommelen (18) uit Hengelo, Loyd van Eunen (19) uit Didam en Mandy Wouters (20) uit Huissen. Volgens de jury zijn deze studenten allemaal toppers, omdat ze het al het lef hadden om mee te doen. Loyd sprong er echter uit door de combinatie van goede voorbereiding, doordacht en concreet handelen en zijn empatisch vermogen.

Landelijke winnaar wordt ZorgTopper 2012
In Maastricht, Rotterdam en Groningen vonden de overige regionale voorrondes plaats van de ZorgTopper-wedstrijd. De winaars van de regionale voorrondes strijden tegen elkaar in de nationale finale tijdens het evenement Skills Masters op 15, 16 en 17 maart a.s. in Ahoy, Rotterdam. De landelijke winnaar wordt ‘ZorgTopper 2012’, een eretitel die de beste mbo-student Verpleegkundige van Nederland een heel jaar mag voeren.

Werken in de Zorg
Calibris* organiseert de ZorgTopper-wedstrijden met als doel het promoten van werken in de zorg. Een positief beeld van de zorgberoepen draagt bij aan een gemotiveerde beroepskeuze. Gegeven de verwachte tekorten is het belangrijk om jongeren enthousiast te maken voor een carrière in de zorg. ROC van Twente deelt deze mening en werkte graag mee aan de organisatie van één van de regionale voorrondes. Daarnaast waren de studenten erg enthousiast om deel te nemen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina