Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-09-2011  

Open dag bij de varkensmester

 

ALMELO – Bij het vleesvarkensbedrijf Leemslagen van Henk Holterman en Wilma Schmidt aan de Breesegge 4 in Bornerbroek werd vandaag tijdens het ‘Weekend van het Varken’ een open dag gehouden om iedereen kennis te laten maken hoe het er op een dergelijk bedrijf aan toe gaat. Meerdere collega’s van Henk en Wilma gaven antwoord op de vragen van het publiek en voor de kinderen was er vermaak met doelschieten, een heuse ranjakoe en een springkussen.
Voor de bezoekende ouders ging het meer om het serieuze. Hoe worden de biggen vet gemest en met welk voer of hoe lang duurt het voordat de biggen slachtrijp zijn om uiteindelijk als karbonade, rollade of speklap op het bord van de consument te belanden?
Het antwoord: In 16 weken gaat het gewicht van een big, dat met een gewicht van 25 kg van de fokker komt, naar 115 kg voordat ze de Leemslagen weer verlaten.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina