Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-08-2011  

Opnieuw hommeles bij ´t Wevershuisje

 

ALMELO – In ruim 10 jaar tijd is het bestuurlijk regelmatig raak bij ’t Wevershuisje. Ook dit keer is er een conflict met het enige personeelslid beheerster Jeanette van Beuzekom die al bijna een jaar ziek thuis zit, zo meldt TC Tubantia.
Enkele jaren geleden stapte het toenmalige bestuur op nadat bemiddeling door de gemeente feitelijk niet tot een oplossing leidde. Toenmalig wethouder Huub Isendoorn kreeg er zelfs grijze haren van. Uiteindelijk kwam er een nieuw bestuur en werd de vrede getekend met de enige werkneemster die destijds alle gemeenteraadsleden bestookte met brieven en steunverklaringen van een deel van de vrijwilligers.
Het toenmalige bestuur betichtte de werkneemster destijds van eigenzinnig handelen en geen verantwoording afleggen aan het bestuur en dit schijnt ook nu de basis van het conflict te zijn. Van Beuzekom zegt in TC Tubantia o.a.; “Met hart en ziel heb ik me er voor ingespannen. Het is mijn kind.” Die houding schijnt haar voortdurend parten te spelen. Desondanks heeft het UWV ook nu een ontslagaanvraag afgewezen omdat men niet voldoende bewezen acht dat zij niet functioneert.
Naast de jaarlijkse subsidie van 5500 euro krijgt het Wevershuisje ook veel steun van woningstichting Beter Wonen en heeft het voorlaatste en huidige bestuur ook andere sponsoren weten binnen te halen. De laatste rustige bestuurswisseling (foto) dateert van februari 2010. Binnen een half jaar liep dat dus al mis tussen het enige personeelslid en het nieuwe bestuur.

Archief
Terug naar vorige pagina