Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-08-2011  

Bomenkap Kolthofsingel krijgt een staartje


De eerste 3 eiken in het rechter rijtje moeten wijken. Het zet wel de deur open om ook de rest van de rij uiteindelijk te kappen.
 

ALMELO – Het voornemen van het college van B&W om in te stemmen met het verzoek van een tweetal aanwonenden om 3 eiken te kappen langs de Kolthofsingel krijgt nog een staartje. Nagenoeg alle aanwonenden van de Kolthofsingel zijn tegen de kap omdat de eiken deel uit maken van de dubbele bomenrij langs de Kolthofsingel en zo een gat ontstaat.
Eerder al schreef AlmeloNieuws.nl hierover omdat het voornemen indruist tegen de eigen nota Bomenbeleid van de gemeente waarin staat omchreven dat beeldbepalende bomenrijen zoveel mogelijk in stand gehouden moeten worden. Desondanks gaf de commissie Bezwaarschriften een positief advies. De tegenstanders stappen nu naar de bestuursrechter en hebben eveneens steun gekregen van de fracties van het CDA en de PvdA die de noodzaak van de beoogde kap op voorhand eveneens niet inzien. De beoogde kap kan tevens leiden tot meer verzoeken waardoor de gehele tweede rij wellicht geofferd wordt. 


Advies commissie van Bezwaar
Brief coalitiepartners CDA en PvdA

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina