Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-07-2011  

Vergunning voor super in autoshowroom

 

ALMELO – Dat het sturen van het vestigingsbeleid moeizaam is blijkt uit het verlenen van een vergunning voor een supermarktvestiging in de showroom en garage van ’t Jan Scholten Team aan de Burgemeester Raveslootsingel.
De gemeente heeft aan een projectontwikkelaar een vergunning verstrekt omdat een dergelijke vestiging qua bestemmingsplan niet is tegen te houden. Aanpalend in het zelfde bestemmingsplan is namelijk al een vestiging van de Aldi aan de Bornerbroeksestraat. De gemeente wilde de Aldi en Albert Heijn aan de Nieuwstraat eigenlijk verhuizen voor een betere spreiding van supers om Almelo Zuid daarin te voorzien. Eerder al moest de gemeente een vergunning afgeven voor de bouw van een EMTÉ aan de Bornsestraat.
Feitelijk loopt de gemeente vaker achter de feiten aan vanwege de achterstand in het actualiseren van de bestemmingsplannen.
De projectontwikkelaar die plannen heeft met het pand van het Jan Scholten Team moet nog wel tot een akkoord komen over de aankoop van het pand. Het bod is bepalend of het Jan Scholten Team daar op in gaat. Men heeft wel een alternatieve vestigingslocatie achter de hand. Het Jan Scholten Team zit feitelijk in een te groot jasje nu het zich heeft gespecialiseerd op Mazda MX sportwagens, occasions en import van Ford USA voertuigen.

De vestiging van Lidl op de Idema-locatie aan de Nieuwstraat gaat echter niet door. De gemeente heeft die ontwikkeling wel kunnen tegenhouden omdat het voormalige Idema-complex gelegen is in twee verschillende bestemmingsplannen. Het achterste deel aan Achter de Molen staat detailhandel in de zin van een super niet toe. Hier komt het verouderde bestemmingsplan de gemeente dus te hulp.

Archief
Terug naar vorige pagina