Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-06-2011  

Fusie Boessenkool-Thomassen Machining

 

Thomassen Machining Rheden
Thomassen Maching is gespecialiseerd in de fabricage van kleinseries van gigantisch grote apparaten voor m.n. energy- en petrochemische industrie. Grote gasturbinehuizen en compressoren voor elektriciteitscentrales bijvoorbeeld. Het betreft hier grote en zware werkstukken, vrijwel altijd van gietijzer.
Ieder individueel product van een serie kan met een eigen specificaties worden gemaakt.
Het onderdeel Thomassen Compression Systems BV ging eerder dit jaar over naar Howden.

Machinefabriek Boessenkool Almelo
Machinefabriek Boessenkool is bij uitstek geschikt voor de productie van enkele stuks grote zware machines of machinedelen. Ieder werkstuk wordt apart gemaakt door hoogwaardig gecertificeerde specialisten die aan de machine programmeren en waar wenselijk tijdens het productieproces fine-tunen.

De extreme nauwkeurigheden waarmee gewerkt wordt en de praktische engineering knowhow maakt Boessenkool tot specialist voor bijvoorbeeld prototypes van uiteenlopende apparaten, maar ook voor bestuurbare dragers van satellieten voor ruimte onderzoek of gegarandeerd betrouwbare onderdelen voor duurzame equipment die in de Olie & Gas industrie gebruikt worden.

Synergie
Osse Equipment Manufacturing Group creëert extra waarde voor afnemers Machinefabriek Boessenkool en Thomassen Machining. Zowel Thomassen Machining alsook Boessenkool bestaan al meer dan 100 jaar en hebben beide klanten waarmee al meer dan 40 jaar constructief wordt samengewerkt. Voluit aandacht voor de belangen van de klanten wordt in beide bedrijven dan ook als een vanzelfsprekende toegevoegde waarde ervaren. Ook een no-nonsense cultuur van “eenvoudigweg de goede dingen doen” hebben de bedrijven gemeenschappelijk. En die goede dingen doen ze met bijzonder veel plezier, en natuurlijk ook met gigantisch grote werkstukken tot zo’n 60 ton. Deze mentaliteit is niet allen eigen aan het management maar alle medewerkers hebben het; het zit in de cultuur van beide bedrijven.

Middels benchmarking wordt op dit moment best practise gezocht en uitgewisseld. Dat is dus een directe inspiratie voor verbeteringen voor beide partners. Maar uit deze vergelijkingen wordt uiteraard ook scherp gelet op de mogelijkheden waarmee ze elkaar in de toekomst goed kunnen aanvullen. En zo extra voordeel voor klanten kunnen bieden. De verwachting is gerechtvaardigd dat door de verrijking van de aanbodmogelijkheden extra groei van de activiteiten zal ontstaan. Wat vervolgens weer betekend dat er rekening wordt gehouden met nieuwe investeringen.

Beide bedrijven werken voor gerenommeerde klanten die actief zijn op de wereldmarkt en professioneel kritisch zijn op hun toeleveranciers. General Electric, Siemens, Stork, energiemaatschappijen en bedrijven in de petrochemie, (internationale) onderzoekcentra als bijvoorbeeld CERN in Geneve en ESO in Garching. Maar ook een warehouse-bouwer die 35 meter hoge masten nodig heeft voor rijdende portaalkranen in Amerikaanse en Roemeense warehouses.

De groep heeft tot nu toe de beschikking over :
- 9 CNC carrousel draaibanken (tot maximaal ø 5.500 mm x 4.000 mm)
- 10 CNC freesbanken (tot maximaal 10.000 x 4.000 x 4.000 mm)
- 4 CNC kotterbanken (tot maximaal 4.000 x 4.000 mm)
- 5 CNC draaibanken (tot maximaal 1.000 x 6.000 mm)
- 10 gespecialiseerde lassers waarvan 10 gecertificeerd volgens ASME IX en NEN EN 287
- 3 fabricagehallen totaal 11.000 m2, tot een werkhoogte van 12 meter en hijscapaciteiten tot 120 ton.
- 80 medewerkers op twee locaties. Waarvan 68 direct productiepersoneel. Dus lage overhead kosten wat weer zorgt voor concurrerende prijzen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina